Ταυτοποιήθηκαν οι πέντε που μίλησαν με Ρουπακιά

Ταυτοποιήθηκαν και εντός των επομένων ημερών αναμένεται να κληθούν σε απολογία από την ανακρίτρια του Πειραιά, που ερευνά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα πέντε πρόσωπα που επικοινώνησαν με τον κατηγορούμενο Γιώργο Ρουπακιά -λίγο πριν ή λίγο μετά- τη δολοφονία Φύσσα, στο Κερατσίνι. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η μαρτυρία ενός προσώπου που φέρεται ότι γνωρίζει εκ των έσω λεπτομέρειες για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

«Η ΕΛΑΣ επιτελεί το καθήκον της», υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, πολιτικοί, εκπρόσωποι των κομμάτων, έχουν κληθεί να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών τη Χρυσής Αυγής.

Ήδη, το πρωί κατέθεσαν στον κ. Βουρλιώτη ως μάρτυρες δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν πάρει συνεντεύξεις από τέως μέλη της Χρυσής Αυγής ή δημοσίευσαν αφηγήσεις για το έργο των μελών του επίμαχου κόμματος.

Επίσης, ο αντιεισαγγελέας ζήτησε να του διαβαστεί αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την εμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής με μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Εξάλλου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας να της διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους, στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απέστειλε συμπληρωματικό φάκελο στον Άρειο Πάγο για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν τέσσερις Χρυσαυγίτες

Ποινές φυλάκισης από έξι έως δέκα μήνες, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ, στον καθένα, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους τέσσερις από τους πέντε Χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο κέντρο της πόλης, κατηγορούμενοι ότι κατείχαν πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες, σπρέι πιπεριού και μία κροτίδα.


Keywords
Τυχαία Θέματα