Ταϊλάνδη:Ενημερωτικά φυλλάδία για το E.coli

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης σχεδιάζουν την διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για το βακτήριο E coli στους επιβάτες που φθάνουν στην χώρα από την Ευρώπη ώστε να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση με το φονικό βακτήριο, αναφέρουν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Παρότι δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα της επιδημίας στην Ταϊλάνδη, έναν δημοφιλή προορισμό για τους ευρωπαίους τουρίστες, το υπουργείο Δημόσιας Υγείας έχει λάβει προληπτικά μέτρα για να αντιμετωπίσει πιθανή κρίση.

Σύντομα το υπουργείο θα διανείμει φυλλάδια στους επιβάτες που θα φθάνουν στην Ταϊλάνδη προερχόμενοι από 11 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το βακτήριο, έγραψε η Bangkok Post.

Τα φυλλάδια θα περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την επιδημία, τρόπους παρακολούθησης της υγείας και οδηγίες για το τί θα πρέπει να κάνει κάποιος αν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα.

Το υπουργείο επίσης θα ξεκινήσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε τυχαία δείγματα φρούτων και λαχανικών που εισάγονται από την Ευρώπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα