Ταξίδι στην Κεφαλλονιά

Η Κεφαλλονιά συγκαταλέγεται στα Επτάνησα και αποτελεί το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου. Βρίσκεται ανάμεσα στη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο, έχει έκταση 781 τ.χλμ και πληθυσμό περίπου 35.000 κατοίκους.

Πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς είναι το Αργοστόλι με 9.000 κατοίκους. ‘Άλλες μεγάλες κωμοπόλεις  της Κεφαλλονιάς είναι το Ληξούρι, ο Πόρος, η Σάμη και η Σκάλα.

Το Ιόνιο είναι γνωστό για τις ωραίες παραλίες του και η Κεφαλλονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι παραλίες της είναι διάσημες για τα καθαρά νερά τους,
με πιο γνωστή από όλες το Μύρτο που έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα ως μία από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Σ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ακόμα τα σπήλαια του νησιού όπως το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, το σπήλαιο Δρογκαράτη και άλλα πολλά τα οποία αξίζει να επισκεφτείτε.

Μπορείτε να εξερευνήσετε το νησί με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο και να ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές του, όπως τους αμέτρητους κολπίσκους με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα όμορφα ορεινά χωριά καθώς και τα γραφικά λιμανάκια στα οποία φυσικά έχετε πρόσβαση και με σκάφος.

Η Κεφαλλονιά είναι το νησί των αντιθέσεων με τοπία και παραλίες για όλα τα γούστα. Υπάρχουν παραλίες με βότσαλο, με άμμο, ακόμα και με κόκκινη άμμο, με πράσινο, με βουνό,

Η Κεφαλλονιά είναι επιπλέον και το νησί των μυστηρίων, καθώς μερικά από τα περίεργα γεωλογικά μυστήρια ακόμα δεν έχουν εξηγηθεί. Η Κουνόπετρα που παλλόταν μέχρι πρόσφατα, οι καταβόθρες του Αργοστολίου όπου το νερό χανόταν, το θαύμα της Πάστρας με τα ξερά κρινάκια που ανθίζουν και τα φιδάκια της Παναγίας που κάνουν την εμφάνισή τους τον Δεκαπεντάυγουστο είναι μερικά από τα παράδοξα του νησιού.

Το γραφικό Φισκάρδο είναι το μέρος όπου θα θέλετε να περνάτε όλα σας τα βράδια στην Κεφαλλονιά. Είναι ένα πολύ γραφικό χωριό με πολλά μαγαζιά, άφθονο πάρκινγκ περιμετρικά και ένα λιμάνι με πολλά σκάφη. Το Φισκάρδο και η Άσσος είναι οι μοναδικοί οικισμοί που δεν καταστράφηκαν από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953 και ενώ όλη η υπόλοιπη Κεφαλλονιά ξαναχτίστηκε, το Φισκάρδο διατήρησε το παραδοσιακό του ύφος. Παρόλο που ο οικισμός δεν είναι μεγάλος, δεν θα χορταίνετε να κάνετε βόλτες στα στενάκια του.

Η Κεφαλλονιά διαθέτει φανταστικές παραλίες για όλα τα γούστα. Οι παραλίες στο βόριο τμήμα του νησιού είναι κατά κανόνα μικρές και με βότσαλο, ενώ οι παραλίες της νότιας Κεφαλλονιάς είναι μεγάλες αμμώδεις.

Ο Μύρτος είναι η διασημότερη παραλία του νησιού και μια από τις πιο διάσημες στην Ελλάδα, χάρη στην φοβερή θέα που προσφέρει από ψηλά αφήνοντας άναυδο τον επισκέπτη.  Το Φώκι είναι μια μικρή παραδεισένια καταπράσινη παραλία πολύ κοντά στο Φισκάρδο. Περιβάλλεται από κυπαρίσσια και κουκουναριές ενώ έχει βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά, τα οποία είναι τόσο καθαρά ώστε εδώ σύχναζε η φώκια Μονάχους Μονάχους, από την οποία η παραλία πήρε και το όνομά της.

Η Αντίσαμος, η παραλία που έγινε διάσημη από την ταινία Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι, βρίσκεται πολύ κοντά
Keywords
Τυχαία Θέματα