«Τεχνικά επιτυχημένη» η επαναγορά ομολόγων

Αργότερα το πρωί αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ για το ποσό των προσφορών που συγκεντρώθηκε από το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους. Η διαδικασία «σύμφωνα με στέλεχος του ΥΠΟΙΚ χαρακτηρίζεται ως «τεχνικά απολύτως επιτυχημένη» και πλέον «αναμένεται η πολιτική επικύρωση». Οι ελληνικές τράπεζες προσέφεραν το σύνολο σχεδόν των ομολόγων που κατείχαν για να διασφαλιστεί
η επιτυχία του προγράμματος. Αποτίμηση της διαδικασίας έγινε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και πλέον οι αποφάσεις θα ληφθούν στο αυριανό Eurogroup. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει κληθεί να παρουσιάσει στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.
Η  γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, αλλά σημείωσε ότι τα περαιτέρω σχόλιά της θα τα κάνει στις ευρωπαϊκές οικονομικές αρχές.

«Το σχόλιό μου θα το κάνω στους ευρωπαίους εταίρους και τα άλλα μέλη της Τρόικας, αλλά προς το παρόν μπορώ μόνον να χαιρετίσω τα αποτελέσματα που υπήρξαν από την επαναγορά χρέους», δήλωσε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Κολομβία.
Keywords
Τυχαία Θέματα