Τελευταίες ώρες για την ολοκλήρωση του PSI

Μία ανάσα απέχει η Ελλάδα από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, με στόχο την αναδιάρθρωση χρέους κατά 206 δισ. ευρώ, αναφέρουν οι Financial Times, προσθέτοντας ότι ήδη κάτοχοι ομολόγων ύψους 81 δισ. ευρώ έχουν συμφωνήσει. H προθεσμία για την ανταλλαγή των τίτλων για τη συμμετοχή
των ιδιωτών στο PSI λήγει στις 10 το βράδυ. Θα ξεπεράσει το 75% η συμμετοχή  μεταδίδει το Reuters. Στο 50% η συμμετοχή σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο.

Την αισιοδοξία του ότι η συμμετοχή στην ανταλλαγή ομολόγων (PSI) θα ξεπεράσει κατά πολύ το 75% «με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα» εξέφρασε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Εχθές, το IIF ανακοίνωσε ότι 30 τράπεζες που μετέχουν σ΄αυτό δεσμεύτηκαν να ανταλλάξουν ομόλογα της παραπάνω αξίας, τα οποία αντιστοιχούν στο περίπου 39,3% του συνόλου των ομολόγων που μπορούν να ανταλλαγούν σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος PSI.

Το Bloomberg μεταδίδει ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 58%, ενώ πηγή από την Αθήνα που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις μιλά για συμμετοχή 75%.

Επισήμως, σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) προσεγγίζει το 50%. Η συμφωνία της Ελλάδας με το IIF προβλέπει ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 08.00 το πρωί της Παρασκευής στην ιστοσελίδα www.greekbonds.gr.

Μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του PSI από τις ελληνικές αρχές ,θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τηλεδιάσκεψη του των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης. 
Keywords
Τυχαία Θέματα