Τελετή παράδοσης και παραλαβής

Για υπέρβαση της πολιτικής έκανε λόγο ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής, και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει στην πεμπτουσία της πολιτικής που είναι αυτό που φαίνεται ανέφικτο να γίνει εφικτό. Υπογράμμισε ακόμη ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως η ανεργία και το γεγονός ότι οι νέοι μας εγκαταλείπουν τη χώρα για αυτό και πρέπει να στηριχθεί αυτή η κυβέρνηση.


Ο απερχόμενος Υπουργός, Χάρης Καστανίδης, επεσήμανε ότι είναι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ένα πολύ σημαντικό υπουργείο και πως έχει γίνει  πολύ δουλειά σε

όλους τους τομείς.

Άμεση προτεραιότητα για τον νέο Υπουργό  Εξωτερικών  Στάυρο Δήμα, είναι η αποκατάσταση της Διεθνούς υπόληψης της χώρας. "Θα συνεργαστούμε, θα συνεννοηθούμε, θα προχωρήσουμε μαζί επισήμανε ο κ Δήμας, υπογραμμίζοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η συνεργασία και των τριών κομμάτων στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Από τη πλευρά του ο απερχόμενος Υπυργός Εξωτερικών Στάυρος Λαμπρινίδης ευχήθηκε στην Κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο και το νέο Υπουργό Εξωτερικών, να πετύχουν για τη σωτηρία της πατρίδας είπε χαρακτηριστικά ότι θα σταθεί στο πλευρό τους με φανατισμό.

Όσοι εικάζουν οτι η οικονομική αδυναμία θα αδυνατίσει την πολιτικο-διπλωματική μας διαπραγμάτευση πλανώνται πλάνην οικτράν, δήλωσε ο νέος υπουργός άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνοντας την ηγεσία του υπουργείου.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε οτι οι ένοπλες δυνάμεις -παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση- στέλνουν το μήνυμα οτι η εθνική μας κυριαρχία, η αμυντική και εξωτερική πολιτική δεν περιορίζονται και δεν συμπιέζονται.

Ο απερχόμενος υπουργός άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ανέφερε οτι υποχρεώθηκε να αναλάβει οδυνηρές αποφάσεις λόγω δημοσιονομικών προβλημάτων ενώ οι περικοπές μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών δεν έγιναν ,όπως είπε,  απο σαδισμό αλλά απο αναγκαίο οικονομικό εξορθολογισμό. Επισήμανε οτι οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής επάρκειας , είναι αξιόπιστες και αξιόμαχες.

Keywords
Τυχαία Θέματα