Τέλη Ιουνίου η αναδιάρθρωση

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχουν γίνει 4.000 αποχωρήσεις, τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι απολύσεις στο δημόσιο θα αρχίσουν από την κατάργηση νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου δήλωσε ο Υπουργός,

και πρόσθεσε ότι για κάθε μία αποχώρηση θα γίνεται και μία πρόσληψη νέων εργαζομένων, μέσω του ΑΣΕΠ. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι 40 με 50% επιτυγχάνεται ο στόχος που έχει τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών, ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%.

Εν τω μεταξύ, στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης εστάλησαν από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα για τη μετάταξη που αφορά 1891 ένας δημοσίους υπαλλήλους, προκειμένου να εκδώσει τη σχετική απόφαση

Ο κ. Μανιτάκης, «ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διοικητικής μεταρρύθμισης και ξεκινά η δεύτερη και πιο κρίσιμη φάση, που θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου».

Αναφορικά με την κινητικότητα, υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με τον προγραμματισμό, 12.500 θα προκύψουν έως τον Ιούνιο και οι υπόλοιποι 12.500 έως το τέλος Δεκεμβρίου».

Σε ό,τι αφορά τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, επανέλαβε ότι θα είναι 4.000 έως το τέλος του χρόνου, απέφυγε, ωστόσο, να προσδιορίσει συγκεκριμένο αριθμό αποχωρήσεων για τους προσεχείς μήνες. Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι πρώτες αποχωρήσεις θα προέλθουν σχεδόν αποκλειστικά από καταργήσεις νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα