«Θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα»

Διαπραγματεύσεων συνέχεια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε εξέλιξη το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, για τα θέματα της κινητικότητας, των μετατάξεων και των απολύσεων στο δημόσιο. «Θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα» δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης του αριθμού των 15000 απολύσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά. Στο τραπέζι όμως μπαίνουν αιφνιδιαστικά νέα

ζητήματα. Με την τρόικα να φέρεται να ζητά κατάλογο με ονοματεπώνυμα για την κινητικότητα ως το τέλος Ιουλίου, η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε την μετάταξη όλων των δημοτικών αστυνόμων στην ΕΛ.ΑΣ., κλείνοντας τις αντίστοιχες υπηρεσίες στους δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, εφόσον το σχέδιο προχωρήσει, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα καλύψουν γραφειοκρατικές και χαμηλής έντασης εργασίες, απελευθερώνοντας δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για να καλυφθούν ανάγκες στις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» και «Ασπίδα», που αφορά τη φύλαξη συνόρων, καθώς και στα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Πληροφορίες θέλουν καταρχήν την τρόικα να εμφανίζεται θετική απέναντι στην πρόταση αυτή. Πάντως, το σχέδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των δημοτικών αστυνομικών.

«Ουδέποτε είχε συζητηθεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στη Νόνη καραγιάννη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για την κατάργηση αρμοδιότητων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας Απόστολος Κόσιβας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm, μίλησε για επικίνδυνο σενάριο, καθώς θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση τους δήμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα