Θέλουν τα άρματα στους δρόμους οι χρυσαυγίτες

Του Χρήστου Καπούτση

Προνομιακό χώρο θεωρεί (ή έτσι νομίζει) τις Ένοπλες Δυνάμεις η φιλοναζιστική Χρυσή Αυγή, καθώς τα στελέχη του Στρατεύματος δέχονται στα κινητά τους τηλέφωνα σχεδόν καθημερινά «επίθεση» φιλίας από τον κομματικό μηχανισμό της.

Οι προσπάθειες των χρυσαυγιτών, να προσεγγίσουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι γνωστή και στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ίσως λόγω της μικρής απήχησης της φασιστικής προπαγάνδας στο στρατιωτικό
προσωπικό, οι χρυσαυγίτες το τελευταίο διάστημα επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους, στην προμήθεια των αρμάτων μάχης Abrams και γενικά στον εξοπλισμό της χώρας.

Εκεί όμως, που η Χρυσή Αυγή φαίνεται να έχει πολλές συμπάθειες, είναι ο χώρος των απόστρατων, ειδικότερα εκείνων που είχαν σχέσεις και ιδεολογικούς δεσμούς με την Απριλιανή Χούντα.

Η Χρυσή Αυγή, σε ακόμη μια προπαγανδιστική προσπάθεια και προκειμένου να ικανοποιήσει τα «πατριωτικά» αισθήματα των ολιγοφρενών χουντικών απόστρατων, ζήτησε, με ερώτηση στη Βουλή, να επανέλθουν τα μηχανοκίνητα και τα ερπυστριοφόρα άρματα μάχης στις παρελάσεις των εθνικών επετείων.

Ο βουλευτής της Αντώνης Γρέγος επιχειρηματολογώντας κατά τη συζήτηση στη Βουλή, για την επαναφορά των μηχανοκίνητων στρατιωτικών τμημάτων στις παρελάσεις, ανέφερε, ότι: «Εμάς μας αρέσει ο ήχος της ερπύστριας στην άσφαλτο και το καυσαέριο των τανκς», ενθουσιάζοντας το φασιστοειδές ακροατήριό του.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός ε.α. Παναγιώτης Καράμπελας, εξήγησε ότι η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων σε κάθε παρέλαση κοστίζει 2,357 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε «Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία μηχανοκίνητων τμημάτων. Είναι αρκετή αυτή των πεζοπόρων τμημάτων για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Ο παράγων είναι ο Έλληνας μαχητής και ο χειριστής των μέσων και όχι τα μέσα. Αυτά, σε συνδυασμό με το όχι ευκαταφρόνητο κόστος στην παρούσα συγκυρία, δικαιολογούν λιτές παρελάσεις με διοχέτευση των ποσών αυτών σε σημαντικότερους τομείς εκπαίδευσης».

Καταλυτική απάντηση από τον υφυπουργό-στρατηγό σε μια ερώτηση φιλοχουντικού μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα