Θέμα χρονικής επιμήκυνσης θα τεθεί επισήμως

Tο αίτημα της για χρονική επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά δύο επιπλέον έτη, καταθέτει πλέον η ελληνική πλευρά σε όλες τις επίσημες συναντήσεις της με τους εκπροσώπους των δανειστών και τις επαφές της με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο Α. Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε το θέμα στην χθεσινή συνάντηση του με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και επισήμως στην επόμενη

Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει, προς το τέλος του θέρους και πάντως πριν από την επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στις Βρυξέλλες, αλλά και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε στην συνάντηση με την τρόικα τη σταθερή απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις, όπως απορρέουν από το μνημόνιο, αλλά επεσήμανε ότι υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα να επιτευχθούν οι στόχοι, εφόσον παραμείνει ο χρόνος προσαρμογής στα δύο χρόνια, δηλαδή έως το 2014.

Το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έθεσε μετ΄ επιτάσεως στους επικεφαλής της τρόικας και ο Ευ. Βενιζέλος. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι αρμόδιοι εισηγητές της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης και Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμενε ιδιαίτερα και υπογράμμισε την ανάγκη να παραταθεί η περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016, «ώστε η μετάβαση από τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και σε σταθερά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να επιτευχθεί με ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς να ανατροφοδοτείται η ύφεση».

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «συζητήθηκε επίσης το χρονοδιάγραμμα των επαφών με την τρόικα, καθώς, όπως είναι προφανές, η Ελλάδα μετέχει και σε επαφές που γίνονται σε υψηλό πολιτικό επίπεδο μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας ανέφεραν ότι θα ενσωματώσουν στην έκθεσή τους το αίτημα που προβάλλουν ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί εταίροι. 

Keywords
Τυχαία Θέματα