Θεραπεία με Wii (βίντεο)

Το ιδιαίτερα δημοφιλές πακέτο βιντεοπαιχνιδιών της Nintendo «Wii Fit» μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με δυσπραγία, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς, έχει αποδειχθεί ότι, η συγκεκριμένη γνωστική διαταραχή, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του εγκεφάλου να σχεδιάζει και να εκτελεί αλληλουχία κινήσεων, θα μπορούσε να κάνει μια σημαντική διαφορά στη ζωή των παιδιών με δυσπραγία. Οι ερευνητές συνεχίζουν

τις δοκιμές, ωστόσο πιστεύουν πλέον πως το Wii Fit ωφελεί τη θεραπεία των παιδιών.

Στο βίντεο που έχει αναρτήσει το Ρόιτερς, φαίνεται η εφαρμογή της πρακτικής άσκησης από ένα κοριτσάκι, το οποίο πάσχει από δυσπραγία και η πρόοδος την οποία έχει σημειώσει.

Επισημαίνεται πως η δυσπραγία σχετίζεται με τη διαδικασία ανάπτυξης του εγκεφάλου και μπορεί να επηρεάσει το «τι» και το «πως» σχεδιάζει να κάνεις κάτι. Επίσης, συναντάται και σε προβλήματα αντίληψης, γλώσσας και σκέψης.

Οι επιδράσεις της δυσπραγίας στην ικανότητα του ατόμου να αλληλεπιδρά, τόσο στο καθημερινό περιβάλλον του όσο και στο περιβάλλον μάθησης, ποικίλλουν, καθώς εξαρτώνται από τον εκάστοτε βαθμό δυσκολίας.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα