Θρίλερ με την παραίτηση Μητρόπουλου

Μια διελκυστίνδα εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο την αποχώρηση του Κ. Μητρόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Αργά χθες το βράδυ έκανε το κύκλο της αγοράς η πληροφορία περί υποβολής παραίτησης του επικεφαλής του Ταμείου, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνονταν επισήμως από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ωστόσο, κύκλοι του Υπουργείο Οικονομικών αλλά και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επέμεναν στα περί αποχώρηση του κ. Μητρόπουλου καθώς, όπως σημείωναν, πρόθεση της κυβέρνησης είναι

να υπάρξει επανεκκίνηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από νέα βάση.

Σημειώνεται πως δύο μόλις ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, ο πρόεδρος του Ταμείου, Ιωάννης Κουκιάδης, υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
 
Πληροφορίες αναμένουν πως στο Μέγαρο Μαξίμου ανέμεναν ανάλογη κίνηση και από τον κ. Μητρόπουλο, καθώς όμως αυτό δεν συνέβαινε, η πίεση για να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αυξήθηκε. Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε ανάλογη φημολογία για τους αντικαταστάτες των κ.κ. Κουκιάδη και Μητρόπουλου, με τα ονόματα του κ Ι. Παπαθανασίου, του κ. Ευ. Κουρτέση και του κ. Αντ. Βαρθολομαίου να ακούγονται πιο έντονα.
 
Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως το θέμα των αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού καθώς θεωρεί πως πρόκειται για ένα «μέτωπο» που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.

Η επίλυση του θέματος κρίνεται επιτακτική, καθώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα πραγματοποιείται σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις εν όψει της έλευσης της Τρόϊκας.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα