Θύμα της κρίσης και η Google

Θύμα του τελευταίου γύρου περικοπώνέπεσαν τα σχέδια της Googleγια την παραγωγή φθηνής πράσινηςενέργειας. Ο τεχνολογικός όμιλοςανακοίνωσε αναστολή έξι υπηρεσιών, οιοποίες δεν γνώρισαν όση επιτυχία ήλπιζε,καθώς και της πρωτοβουλίας Renewable EnergyCheaper Than Coal (Ανανεώσιμη Ενέργεια Φθηνότερηαπό τον Ανθρακα), παραδεχόμενος ότι «σεαυτό το σημείο, άλλοι οργανισμοί έχουνκαλύτερες προϋποθέσεις από την Google ναπάνε τις έρευνες στο επόμενο επίπεδο».

Παρότι η Google

θα συνεχίσει να αντλείενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και ναεπενδύει σε πράσινες τεχνολογίες, μεστόχο να μειώσει και το δικό της αποτύπωμαάνθρακα, δεν είναι η πρώτη φορά πουμοιάζει να θέλει να απεμπλακεί απόενεργειακό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησεμε τις καλύτερες των προθέσεων. Πριναπό λίγους μήνες ανακοίνωσε για παράδειγματον τερματισμό της υπηρεσίας PowerMeter, τοοποίο είχε σχεδιαστεί ώστε οι χρήστεςνα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες γύρωαπό την ποσότητα ενέργειας πουκαταναλώνουν.

Το Renewable Energy Cheaper Than Coal τέθηκε σε εφαρμογήτο 2007. Ο «Τσάρος Πράσινης Ενέργειας»του ομίλου Μπιλ Βέιλ δήλωνε τότε ότιμέσα σε λίγα χρόνια, η Google θα ήταν σεθέση να κάνει τα αποκαλυπτήρια μιαςτεχνολογίας που θα μπορούσε να παράγειανανεώσιμη ενέργεια φθηνότερη από τονάνθρακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα