Τι αλλάζει στο καθεστώς εξόφλησης

Σημαντικές αλλαγές στο νέο καθεστώς εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που σχεδίασε το υπουργείο Οικονομικών. Όσοι χρωστούν έως 5.000 ή 10.000 ευρώ θα πληρώσουν την οφειλή σε απεριόριστες δόσεις, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, χωρίς ελάχιστο ποσό καταβολής. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τα μέσα να αποπληρώσουν. Μάλιστα, για τους οφειλέτες ποσών άνω των 300.000 θα υπάρχει υποχρέωση να προσκομίζουν και εμπράγματες εξασφαλίσεις. Στη νέα ρύθμιση
προβλέπεται και μείωση των προσαυξήσεων. Θα ξεκινούν από 20% για όσους καταβάλλουν τα χρέη τους σε 48 δόσεις και θα κλιμακώνονται έως το 50%, για όσους πληρώσουν τα χρέη τους σε μία δόση.

Εν τω μεταξύ, περίπου 291 εκ. ευρώ έχασε σε έσοδα το ελληνικό Δημόσιο από την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης, σύμφωνα με την πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων. Μπορεί σε απόλυτο αριθμό να αυξήθηκαν τα έσοδα από το φόρο κατανάλωσης, ωστόσο λόγω της μείωσης των πωλήσεων κατά 17 εκ. τόνους του πετρελαίου, το ελληνικό δημόσιο είχε απώλειες από είσπραξη ΦΠΑ, με την Ομοσπονδία, να τονίζει πως το μόνο που κατάφερε το Δημόσιο είναι να πατάξει μέρος του λαθρεμπορίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα