Τιμητική βράβευση

Η Μέριλ Στριτ θα τιμηθεί με τη Χρυσή Άρκτο στο επόμενο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου, το οποίο θα διεξαχθεί 9 - 19 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

"Η Μέριλ Στριπ, που έχει παίξει σε περισσότερες από 40 ταινίες, είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του κόσμου. Έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και οι 16 υποψηφιότητες για Όσκαρ, αριθμός ρεκόρ", αναφέρεται

στην ανακοίνωση του φεστιβάλ.

Η Στριπ έχει κερδίσει δύο Όσκαρ και επτά Χρυσές Σφαίρες (σε σύνολο 18 υποψηφιοτήτων).

"Χαιρόμαστε που μπορούμε να ανταμείψουμε μια παγκόσμια σταρ και τόσο εκπληκτική καλλιτέχνιδα με την τιμητική Χρυσή Άρκτο. Το ταλέντο της είναι τέτοιο που της επιτρέπει να περνά εύκολα από τους δραματικούς στους κωμικούς ρόλους", εξήγησε ο διευθυντής του φεστιβάλ, Ντίτερ Κόσλικ.

Η τιμητική Χρυσή Άρκτος θα απονεμηθεί στην Στριπ στις 14 Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία της παρουσίασης της τελευταίας ταινίας της, της "Σιδηράς Κυρίας", που παρουσιάζει την εποχή κατά την οποία η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ αποφάσισε να εμπλακεί σε πόλεμο με την Αργεντινή για τον έλεγχο των νησιών Φόκλαντ, το 1982.

Η καριέρα της Στριπ απογειώθηκε με τον "Ελαφοκυνηγό" του Μάικλ Τσιμίνο (1978) και ακολούθησε η ερμηνεία της στην ταινία "Κράμερ εναντίον Κράμερ" για την οποία κέρδισε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου. Το 1982 κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας της για την "Εκλογή της Σόφι" ενώ έπαιξε ακόμη στο "Μανχάταν" του Γούντι Άλεν, το "Πέρα από την Αφρική" του Σίντνεϊ Πόλακ, αλλά και σε κωμωδίες, όπως την ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις "Ο θάνατος σου πάει πολύ" ή μιούζικαλ, όπως το "Μάμα Μία" του Ρόμπερτ Όλτμαν.

Στο φεστιβάλ του Βερολίνου η Στριπ τιμήθηκε το 2003, μαζί με τις Τζούλιαν Μουρ και Νικόλ Κίντμαν, για τη δραματική ταινία "Οι Ώρες" του Στίβεν Ντάλντρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα