«Τίτλοι τέλους» στην αγορά φωτοβολταϊκών

Η έκτακτη εισφορά 25%-35% επί του τζίρου τους, που προβλέπει το νομοσχέδιο, με το οποίο κυρώνεται το πακέτο των μέτρων, που είναι προαπαιτούμενο, για να πάρει η Ελλάδα τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, βάζει τίτλους τέλους στην αγορά των φωτοβολταϊκών, τονίζει, με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ. Όπως επισημαίνει, σε περίπτωση εφαρμογής
του μέτρου, θα οδηγήσει πολλούς επενδυτές σε αδυναμία αποπληρωμής των δανείων προς τις τράπεζες, αλλά και σε έξοδο από την αγορά των φωτοβολταϊκών πολλών ελληνικών και ξένων εταιρειών, που ήδη έχουν επενδύσει.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ χαρακτηρίζει τουλάχιστον αποτρεπτική τη φορολογική τακτική, που ακολουθείται στον κλάδο των φωτοβολταϊκών για επιπλέον επενδύσεις, εφόσον ήδη η ανύπαρκτη παροχή χρηματοδότησης εκμηδένισε το ενδιαφέρον των επενδυτών. Ο Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με ελληνικές και ξένες επενδύσεις.

Τέλος, ο Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ επισημαίνει ότι στον κλάδο αποτρεπτικά λειτουργούν, επίσης, ο εξαιρετικά μακρύς χρόνος διασύνδεσης φωτοβολταϊκών σταθμών μεγάλης ισχύος με το δίκτυο, καθώς και οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στη διαδικασία σύστασης νέων εταιρειών και οι δυσκολίες στην εξαγορά υφισταμένων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα