Το PSI βελτιώνει το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας

Το PSI βελτιώνει σημαντικά το προφίλ εξυπηρέτησης του χρέους και μειώνει τους κινδύνους να επαναληφθούν σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο οι δυσκολίες αποπληρωμής εκτιμά σε ανάλυση της η Fitch.

Προσθέτει πάντως ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας παραμένει υπαρκτός υπό το πρίσμα του υπέρμετρου δανεισμού ακόμα και μετά το PSI - όπως σημειώνει η Ελλάδα ανέλαβε
σημαντικές επιπρόσθετες υποχρεώσεις για να χρηματοδοτήσει το PSI και να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - αλλά και των πολύ σοβαρών οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μετά το PSI αναφέρει η Fitch η εξυπηρέτηση του χρέους στα νέα, αναδιαρθρωμένα ομόλογα οδηγεί σε ελάχιστες απαιτήσεις στον προϋπολογισμό και το ισοζύγιο πληρωμών, ενώ το νέο πρόγραμμα των 164 δισ. ευρώ της Ε.Ε. και του ΔΝΤ αναμένεται να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα καλύψει πλήρως τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για το διάστημα 2012-14.

Η Fitch υποστηρίζει ότι τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις εµπροσθοβαρείς εκταμιεύσεις αλλά και την πρόβλεψη για τη δημιουργία αποθέματα ρευστών διαθεσίμων(cash buffers) κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα πρέπει να προσφέρει στους ομολογιούχους του PSI ένα περιορισμένο περιθώριο ασφάλειας για τους επόμενους 12 με 24 μήνες. 
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα