Το αρχαίο δράμα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Έχοντας ως στόχο την προώθηση του αρχαίου δράματος σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού, το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μαζί με το Stanford Summer Theater του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εγκαινιάζει τον Σεπτέμβριο του 2012 το τριετές πρόγραμμα «Αρχαίο Δράμα:

Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» , με την παράσταση «The Wanderings of Odysseus».
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες και συνεργασίες, όπου το κάθε επιμέρους πρόγραμμα θα πραγματοποιείται για ένα μήνα - και συγκεκριμένα κάθε Σεπτέμβριο- σε συνεργασία με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Έτσι λοιπόν, μέτα το Stanford το 2013 θα ακολουθήσει συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Λιντς, ενώ όπως τόνισε η αντιπρόεδρος και διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Ξένια Καλδάρα μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου, πολλά ξένα πανεπιστήμια έχουν έρθει σε επαφή με το ίδρυμα, προκειμένου να είναι εκείνα που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα το 2014, αλλά ακόμα δεν έχει επιλεγεί κάποιο από αυτα.

"Επιδιώκουμε να θέσουμε τις βάσεις για ένα διεθνές δίκτυο επικοινωνίας και διαλόγου ανάμεσα σε δημιουργούς και καλλιτέχνες με διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις", είπε η κ Καλδάρα.

Επίσης, όπως επεσήμανε η αντιπρόεδρος και διευθύντρια του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη, είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια όπως το Stanford το Harvard , το Oxford και το Cambridge, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση τέτοιου είδους προγραμμάτων.

Δεδομένου οτι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα και σε ερώτηση για το αν υπάρχει προοπτική, αντίστοιχες δράσεις να μεταφερθούν από το Ιδρυμα στο εξωτερικό, η κ Καλδάρα απάντησε οτι μια τέτοια προοπτική, δεν εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα, ωστόσο είναι μια σκέψη υπο επεξεργασία για το μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα