Το Χρέος στο Ευρωπαϊκό προσκήνιο

Αμφιβολίες για τη διάσωση της Ελλάδας εκφράζει το ΔΝΤ, σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel. Όπως αναφέρεται σε προδημοσίευση ρεπορτάζ του, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ταμείου πίεσαν για ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους, σε συνομιλίες τους τις προηγούμενες ημέρες με στελέχη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Πάντως,
σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ΔΝΤ διστάζει να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του, καθώς φοβάται ότι έτσι θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στην ήδη πληγμένη από την κρίση Πορτογαλία.Πάντως, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθεροποίησης, Κλάους Ρέγκλινγκ, δηλώνει το Σάββατο, σε συνέντευξη στους Irish Times ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα είναι σε θέση να ξαναβγουν χωρίς προβλήματα στις αγορές στο τέλος των προγραμμάτων τους.Την ανησυχία του για την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέφρασε μιλώντας στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο Οικονομικού Φόρουμ στην Ιταλία.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επέκρινε εκ νέου τους οίκους αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα αξιολογείται κάθε τρίμηνο με αυστηρά κριτήρια. Στο μεταξύ, στην Αθήνα φθάνει την ερχόμενη εβδομάδα κλιμάκιο της τρόικα. Νέα μέτρα προοιωνίζεται η αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2010, το οποίο, πληροφορίες προσδιορίζουν στο 10,6% του ΑΕΠ, έναντι αρχικού στόχου 9,5.
Keywords
Τυχαία Θέματα