Το δημοψήφισμα στο Διαδίκτυο

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και οι αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η κίνηση κυριαρχούν στα ειδησεογραγικά sites. Ο Παπανδρέου ρισκάρει να γίνει... "πρωθυπουργός της δραχμής" γράφει το capital.gr και προσθέτει «η εξαγγελία ενός δημοψηφίσματος

για τη νέα δανειακή σύμβαση, που εκ των πραγμάτων θα θέσει το δίλημμα «ναι ή όχι στο ευρώ», αποτελεί την τελευταία «ζαριά» του Γιώργου Παπανδρέου στο παιχνίδι εξουσίας, διακινδυνεύοντας ακόμη και το ενδεχόμενο να είναι αυτός που θα λάβει τον καθόλου επίζηλο τίτλο «πρωθυπουργός της δραχμής».

Δημοψήφισμα-σταθμός για την πορεία της χώρας γράφει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, αναφέροντας «Με ένα διπλό «χτύπημα» ο Γιώργος Παπανδρέου -ζητώντας δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης- θέλησε χθες να ανακτήσει την πολιτική ηγεμονία στον κομματικό ανταγωνισμό και να καταδείξει ότι παραμένει κυρίαρχος και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ...»

«Ψήφος εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα ή εκλογές;» είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Πρώτο ΘΕΜΑ". Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «Από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου εξεφώνησε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τις λέξεις «δημοψήφισμα» και «ψήφος εμπιστοσύνης» ξεκίνησε μία αλυσιδωτή πολιτική αντίδραση με αβέβαιη κατάληξη»

Για πολιτικές εξελίξεις υψηλού κινδύνου κάνει λόγο η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στην ηλεκτρονική της έκδοση. «Κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου συνιστά το δημοψήφισμα στο οποίο κατέτεινε τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να απαντήσει στις πολυποίκιλες πιέσεις που δεχόταν όλο αυτό το διάστημα και παράλληλα να δώσει διέξοδο στην οργή των πολιτών...» αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.

«Χρεοκόπησε η κυβέρνηση» αναφέρει η ιστοσελίδα enet της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.
Με μία απέλπιδα όσο και εκβιαστική κίνηση, ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε χθες να εξαγγείλει δημοψήφισμα στις αρχές του νέου χρόνου, προκειμένου, όπως είπε, ο λαός να αποφανθεί αν θέλει ή όχι τη νέα δανειακή σύμβαση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, την οποία η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί το επόμενο διάστημα, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα


Διπλή ζαριά με δημοψήφισμα γράφει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στην ιστοσελίδα της και προσθέτει «Πολιτικό σεισμό προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της δανειακής σύμβασης, ζητώντας παράλληλα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τις επιλογές του. Ελάχιστοι ήξεραν πριν να ανέβει στο βήμα ο Γ.Παπανδρέου ...»

Προβληματισμός για την επόμενη ημέρα-Πλήρης αιφνiδιασμ;oς της ΚΟ από τον πρωθυπουργό, γράφει tovima.gr και προσθέτει ότι δημοψήφισμα και ψήφος εμπιστοσύνης σόκαραν τους βουλευτές.


Στις αντιδράσεις από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ αναφέρεται το in.gr  το οποίο γράφεο «Ο αιφνιδιασμός για τους δανειστές της Ελλάδας ήταν πλήρης, καθώς η εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση ήλθε σε μια χρονική στιγμή που δεν αναμενόταν κάτι τέτοιο. Το in.gr απευθύνθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην Ευρωπαϊκή Επι

Keywords
Τυχαία Θέματα