London Greek Film Festival

Αποτελεί διεθνές σημείο συνάντησης για το σύγχρονο ελληνικό φιλμ: το ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου ανοίγει απόψε τις πύλες του στο κοινό για να παρουσιάσει ταινίες και σενάρια από σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, αλλά και από ξένους των οποίων η δουλειά έχει ελληνικό ενδιαφέρον.

Μεταξύ των ταινιών που έχουν επιλεγεί συμπεριλαμβάνεται και η «10η Μέρα», η τελευταία -βαθιά αντιρατσιστική- ταινία του γνωστού σκηνοθέτη Βασίλη Μαζωμένου.

Ο σκηνοθέτης, Βασίλης Μαζωμένος, μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου τόνισε

ότι «στόχος του φεστιβάλ είναι να προβάλλει τον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και ταινίες που αφορούν στην Ελλάδα».

«Είναι σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον, λόγω του ότι οι ταινίες προβάλλονται σε ένα διεθνές φεστιβάλ, επομένως φαίνονται οι δυνατότητες της ταινίας και δεύτερον επειδή ένας μεγάλος αριθμός ατόμων από τη βιομηχανία του κινηματογράφου βρίσκεται στο Λονδίνο και παρακολουθεί αυτή την εκδήλωση κι επομένως μπορεί να έρθει σε επαφή με τα ελληνικά κινηματογραφικά έργα. Ο ελληνικός κινηματογράφος δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Δηλαδή όλες τις προηγούμενες δεκαετίες υπήρχαν σημαντικές επιτυχίες κι όχι μόνο από τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο αλλά κι από άλλους σκηνοθέτες που είχαν πάρει μέρος σε άλλα διεθνή φεστιβάλ και είχαν αποσπάσει διεθνή βραβεία. Υπήρξε μια περίοδος εσωστρέφειας. Τα τελευταία πέντε χρόνια υπάρχει μια δυναμική. Και νομίζω ότι η 7η τέχνη στην Ελλάδα ίσως είναι και το μοναδικό σημείο που πρέπει να πατήσει κανείς, για να προβάλλει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό. Μια χώρα η οποία λόγω των πρόσφατων γεγονότων έχει δυσφημιστεί, μια χώρα η οποία θα μπορούσε ωστόσο να εκμεταλλευτεί τις διεθνής επιτυχίες του Ελληνικού κινηματογράφου, ώστε να καταξιωθεί μέσω αυτού», τόνισε ο κύριος Μαζωμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα