Το Ιράν καταδικάζει την επίθεση στη Βηρυτό

Το Ιράν καταδίκασε τοΣάββατο την επίθεση κατά την οποία έχασετη ζωή του ο αρχηγός των υπηρεσιώνπληροφοριών της λιβανικής αστυνομίαςστη Βηρυτό, κατηγορώντας το Ισραήλ ότιβρίσκεται πίσω από την έκρηξη τουπαγιδευμένου αυτοκινήτου, την ευθύνηγια την οποία ωστόσο η αντιπολίτευσηστο Λίβανο απέδωσε στο καθεστώς τηςΔαμασκού, συμμάχου της Τεχεράνης.

"Το Ιράν καταδικάζειτην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκεαπό εκείνους που επιδιώκουν ναδημιουργήσουν

διχόνοιες μεταξύ τωνδιαφόρων οργανώσεων του Λιβάνου σεβάρος των συμφερόντων του Λιβάνου",δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείουΕξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ σεανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

"Χωρίς καμιά αμφιβολίαο κύριος εχθρός του λιβανικού λαού είναιτο σιωνιστικό καθεστώς, το οποίοεπωφελείται περισσότερο από την αστάθειακαι την απουσία ασφάλειας στην περιοχή".

Από την πλευρά του, ουπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχίκατηγόρησε "τους εχθρούς της περιοχής"ότι "προσπαθούν να αυξήσουν τηνανασφάλεια για να πραγματοποιήσουντους δόλιους στόχους τους", σετηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τονΛιβανέζο ομόλογό του Αντνάν Μανσούρχθες βράδυ, σύμφωνα με την ιστοσελίδατου ιρανικού υπουργείου.

Ο αρχηγός των υπηρεσιώνπληροφοριών της αστυνομίας στρατηγόςΟυίσαμ αλ-Χάσαν, σουνίτης μουσουλμάνοςπροσκείμενος στην αντιπολίτευση η οποίααντιτίθεται στο καθεστώς της Δαμασκού,σκοτώθηκε κατά την έκρηξη παγιδευμένουαυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον τελευταίοαπολογισμό, στην επίθεση τέσσεριςάνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν.

Η Συρία καταδίκασε τηνεπίθεση αλλά η αντιπολίτευση του Λιβάνουκατηγόρησε το καθεστώς της Δαμασκούότι ευθύνεται για τη βομβιστική ενέργεια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα