«Το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωζώνη»

Την ανάγκη συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Ρομπάι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωζώνη, οι εταίροι θα τη στηρίξουν όσο είναι δεσμευμένη στο ευρώ». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για έγκαιρη αποδέσμευση της δόσηςτου δανείου που θα κατευθυνθεί στο εσωτερικό για να ενισχυθεί ηρευστότητα και να αναθερμανθεί η οικονομία.

Πρόσθεσε ότι η ανάκαμψηείναι κρίσιμης σημασίας, καθώς οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουνφθάσει στα όριά τους και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο.

«Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έκανε θαρραλέες επιλογές για την θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Είχα την διαβεβαίωση ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα προχωρήσει με την δημοσιονομική εξυγίανση και τις μεταρρυθμίσεις» επεσήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την μείωση του ελλείμματος και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε εκείνοι που έχουν περισσότερα να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος.

Σημείωσε τέλος ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική και ότι χρειαζόμαστε συλλογική δράση.
Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Βενιζέλο και Κουβέλη, θα έχει εν τω μεταξύ την Κυριακή στις 19:00 ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο πακέτο μέτρων. Για την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας στις 11:45 στο Μαξίμου.

Σε συνέχεια του κύκλου επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί την Τρίτη στην Φρανφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα