Το μνημόνιο δεν αρκεί απαιτούνται αναπτυξιακές δράσεις

Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και η ενίσχυση της ρευστότητας αποτελούν αναγκαίες συνθήκες για την αύξηση της χρηματοδότησης της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε ημερίδα που διοργάνωσε η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν. Ο κ. Παπαδήμος κατέστησε σαφές ότι οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο οικονομικό πρόγραμμα (Μνημόνιο) δεν μπορεί να έχουν άμεση απόδοση και γι' αυτό είναι αναγκαίο να υιοθετήσουμε πολιτικές και δράσεις

άμεσου αναπτυξιακού αποτελέσματοςΣημείωσε ότι οι τράπεζες οφείλουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, «να κινηθούν με ταχύτητα, να κινητοποιήσουν διαθέσιμους πόρους και να χρηματοδοτήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», για να τονίσει στη συνέχεια πως καθοριστική προϋπόθεση στην προσπάθεια χρηματοδότησης της ανάπτυξης, είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Παρών στην ημερίδα έδωσε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων Αντόνιο Ταγιάνι, ενώ μίλησε και η υπουργός Ανάπτυξης, Α. Διαμαντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα