Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει

Διήμερο πολιτικό-επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο: «Από την μεταπολίτευση στην κρίση/ Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974- 2014», διοργανώνουν στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος.

Οι εργασίες του Συμποσίου, που θα πραγματοποιηθεί

στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, Χρήστου Δερβένη, και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ θα περιλαμβάνει διαδοχικά 7 συνεδρίες κατά τις οποίες θα τοποθετηθούν ανά θεματική ενότητα, στελέχη του Κινήματος, προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης και της πολιτικής, καθώς επίσης και εκπρόσωποι σωματείων.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την κεντρική ομιλία του κ. Βενιζέλου για τις «προοπτικές για τη χώρα και την παράταξη», ενώ θα έχουν προηγηθεί ομιλίες από τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου.

Επιπλέον, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο γραμματέας της Νεολαίας του Κινήματος, Παύλος Χρηστίδης, ενώ ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ θα παρουσιάσει σύντομα τα συμπεράσματα του συμποσίου.

Οι 7 θεματικές ενότητες που θα εξεταστούν κατά τις διήμερες εργασίες είναι οι εξής:

- «Το ΠΑΣΟΚ εκφραστής του ριζοσπαστισμού της μεταπολίτευσης»

- «Ο εκδημοκρατισμός του κράτους και των θεσμών»

- «Παιδεία, Πολιτισμός, Περιβάλλον»

- «Κράτος και οικονομία πριν και μετά την κρίση»

- «Εξωτερική και Ευρωπαϊκή πολιτική»

- «Η θεμελίωση και η κρίση του κοινωνικού κράτους»

- «Από την κρίση στην Ανασυγκρότηση»

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα