Το σήκωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης

Έπειτα απο έναν σπουδαίο τελικό όπου το ενδιαφέρον κράτησε ως το... 125΄ η Ατλέτικό Μαδρίτης επικράτησε της Ρεάλ με 2-1 και κατέκτησε το κύπελλο Ισπανίας, στην παράταση. Ο Μιράντα με κεφαλία (98΄) το χρυσό γκολ. Τέλος εποχής για την Ρεάλ Μαδρίτης που φέτος ολοκλήρωσε τη σεζόν μόνο με αποτυχίες (0/3) χάνοντας και το τελευταίο τρόπαιο της χρονίας, μέσα στο ίδιο το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Οι Κόκκινοι της Μαδρίτης λοιπόν με την κούπα στα χέρια. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατόρθωσαν να κάνουν την ανατροπή στην παράταση (1-1

κανονική διάρκεια, 2-1 στο εξτρά ημίωρο) την ώρα που η "Βασίλισσα" μετρούσε τρία δοκάρια στην αναμέτρηση και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στην εστία του Κουρτουά!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για την Ρεάλ αφού στο 14' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Γκοντίν. Η αντίδραση, όμως, από τους φιλοξενούμενους ήταν άμεση αφού στο 34' ο Φαλκάο έκανε ό,τι ήθελε τον Αλμπιόλ και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τη μπάλια στον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει από κοντά το 1-1.

Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 43' έπειτα από διπλό σουτ του Εζίλ. Η πίεση των παικτών του Ζοσέ Μουρίνιο εντάθηκε στην επανάληψη αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη αφού είχαν άλλα δύο δοκάρια. Στο 60' ο Μπενζεμά από το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα με προβολή στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Χουάνφραν σταμάτησε πάνω στη γραμμή το σουτ του Εζίλ.


Στο 67' ηρθε το τρίτο δοκάρι για τη Ρεάλ έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο. Στο 75' αποβλήθηκε από τον πάγκο των γηπεδούχων ο Ζοσέ Μουρίνιο λόγω των έντονων διαμαρτυριών του προς τον διαιτητή, με συνέπεια να δει από τα αποδυτήρια τη συνέχεια του τελικού, ο οποίος οδηγήθηκε στην παράταση. Στο εξτρά ημίωρο, οι "ροχιμπλάνκος" παρουσιάστηκαν περισσότερο αποφασιστικοί και στο 98' έκαναν τη μεγάλη ανατροπή.


Ο Μιράντα εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Λόπεθ και με κεφαλιά έκανε το 2-1 για την Ατλέτικο. Η Ρέαλ έπαιξε τα... ρέστα της στη συνέχεια για να φτάσει στην ισοφάριση και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Κουρτουά να εξουδετερώνει εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Ιγκουαϊν (105') και Εζίλ (109'). Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στη συνέχεια αφού στο 114' ο Ρονάλντο αντίκρισε σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Γκάμπι. Οι αριθμητικές ισορροπίες, πάντως, αποκαταστάθηκαν στο 125' με τον... θύτη της προηγούμενης φάσης Γκάμπι να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Ατλέτικο πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας, αφήνοντας τη συμπολίτισσα Ρεάλ στα κρύα του λουτρού αφού απώλεσε και τον τελευταίο στόχο που της είχε απομείνει από τη φετινή σεζόν.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ντιέγκο Λόπεθ, Ράμος, Κοεντράο (90' Αρμπελόα), Κεντίρα, Ρονάλντο, Μπενζεμά (90' Ιγκουαίν), Εζίλ, Τσάμπι Αλόνσο, Εσιέν, Αλμπιόλ, Μόντριτς (90' Ντι Μαρία).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε, Αρντάν Τουράν (110' Ροντρίγκεζ), Ντιέγκο Κόστα, Φαλκάο

Keywords
Τυχαία Θέματα