Το σκεπτικό της απόφασης

Εκμετάλλευση της ιδιότητας του προς επηρεασμό πολιτικών και ανωτάτων κρατικών λειτουργών και πρόκληση μεγάλης ζημίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, η αιτιολόγηση της απόφασης της ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού για την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, που κρατείται στον Κορυδαλλό, για  οικονομικά εγκλήματα.
«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για θέματα δικαιοσύνης και διάκρισης των εξουσιών», απάντησε το Υπουργείο Εξωτερικών στις παρεμβάσεις της Μόσχας
υπέρ του μοναχού.

Μεγάλη εκδήλωση με αίτημα την αποφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ πραγματοποιήθηκε χθες έξω από την πρεσβεία της Ελλάδος στην Λευκωσία. Λαϊκοί και κληρικοί κρατούσαν αναμμένα κεριά, ενώ χορωδία ιεροψαλτών έψελνε εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων. Στην Πρεσβεία της Ελλάδος επιδόθηκε ψήφισμα προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αίτημα την αποφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ.
   
Πικετοφορία διαμαρτυρίας οργάνωσαν χθες έξω από το κτίριο της ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα μέλη του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα, καθώς και του Ιδρύματος «Σύνδεσμος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου Μάξιμος ο Γραικός», τα οποία κρατούσαν φωτογραφίες του ηγούμενου Εφραίμ, πλακάτ με συνθήματα όπως «Πατέρα Εφραίμ, προσεύχεται για σένα ολόκληρη η Ρωσία!», «Ελλάδα, χωρίς τον Άθω θα πεθάνεις!».
Keywords
Τυχαία Θέματα