Το θρίλερ συνεχίζεται

Εσωκομματικές ισορροπίες ή σωτηρία της χώρας το δίλημμα στο οποίο καλείται να απαντήσει αυτή τη στιγμή το πολιτικό σύστημα. Η ανεξήγητη έως επικίνδυνη καθυστέρηση στο να δοθεί λύση για κυβέρνηση συνεργασίας έχει εξοργίσει τους Ευρωπαίους και φέρεται να αποθρασύνει τους εχθρούς αυτής της λύσης. «Οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναμένουν όχι μόνο έγγραφες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση συνεργασίας
και εθνικής ενότητας, αλλά και εκείνες τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την 6η δόση», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση Σαμαρά, ο οποίος επιμένει σε προφορική δέσμευση, ο κ. Ρεν επανέλαβε ότι η μονομερής εξαγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την ευρωζώνη και η εμπιστοσύνη αυτή πρέπει να αποκατασταθεί.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος απάντησε: Το ότι η Ευρωπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Εν τω μεταξύ, δυστοκία παρατηρείται στην ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και του νέου κυβερνητικού σχήματος. Στο τραπέζι παραμένει το όνομα του Λουκά Παπαδήμου.
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη ενώ έως αυτή την ώρα παραμένει στο γραφείο του στη βουλή ο κ. Παπανδρέου με τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Φίλιππο Πετσάλνικο και Νίκο Αθανασάκη.

Ο Νίκος Αθανασάκης νωρίς το μεσημέρι συνόδευσε τον Απόστολο Κακλαμάνη στο γραφείο του Πρωθυπουργού . Μετά το υπουργικό ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε τον πρώην πρόεδρο της βουλής και συζήτησε για μια ώρα στο γραφείο του. Αμέσως μετά συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως πρέπει όλα να τελειώσουν σήμερα, διαφορετικά θα ψάχνουμε τα χρήματα σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται.

Στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης δέχθηκε στο γραφείο του τους δυο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαπα και Πέτρο Ευθυμίου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε πρόταση στον κ. Κακλαμάνη για τη θέση του πρωθυπουργού που είχε και τη στήριξη της ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε συνάντηση με Παπανδρέου και Σαμάρα. Ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνει τους κινδύνους που μπορούν να προκληθούν από την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της νέας κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα