Γερμανική υπόθεση

Το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι υπόθεση γερμανική καθώς Ντόρτμουντ και Μπάγερν αναμετρώνται στις 21.45 το βράδυ στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στο Γουέμπλεϊ.

Η μεν Ντόρτμουντ θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 1997 η δε Μπάγερν να κατακτήσει το πέμπτο της τρόπαιο στη διοργάνωση ώστε να ολοκληρώσει τη φετινή της κυριαρχία μιας και κατέκτησε το πρωτάθλημα στη χώρα της και μάλιστα με 25 βαθμούς διαφορά από τους προηγούμενους πρωταθλητές.

Ο προπονητής της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες, στο προτελευταίο του ματς στον πάγκο πριν παραδώσει τη σκυτάλη

και μια βαριά κληρονομιά στον Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν θα έχει προβλήματα απουσιών πέραν των γνωστών εδώ και καιρό των Χόλγκερ Μπαντστούμπερ και Ματς Χούμελς. Έχει, δε, την ευκαιρία να γίνει ο 19ος προπονητής που κατακτά δεύτερη φορά το τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μόλις τέταρτος που τα καταφέρνει με δύο διαφορετικές ομάδες (το είχε πετύχει και το 1998 με τη Ρεάλ) μετά τους Ερνστ Χάπελ, Ότμαρ Χίτσφελντ και Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Μπάγερν μετρά τέσσερις νίκες και πέντε ήττες σε τελικούς της διοργάνωσης, ενώ η Ντόρτμουντ είχε κερδίσει στον μοναδικό τελικό που είχε λάβει μέρος.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι.


Πιθανές συνθέσεις:

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Σμέλτσερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Γκρόσκροϊτς, Ρόις, Λεβαντόφσκι.

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα