Το Βερολίνο στηρίζει Παρίσι

Η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι βέβαιη ότι η Γαλλία θα τηρήσει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τον στόχο για την μείωση του δημοσίου ελλείμματός της, είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σήμερα, μία ημέρα αφού το Παρίσι ζήτησε από το Βερολίνο να συμφωνήσει να δοθεί στη γαλλική κυβέρνηση μια παράταση για την επίτευξη του στόχου αυτού.

«Υπάρχουν κανόνες στην ΕΕ οι οποίοι ισχύουν για όλους. Εναπόκειται κυρίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκτιμήσει πώς θα προχωρήσει

στο εξής. Κατόπιν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μπορούν να εξετάσουν» το ζήτημα, δήλωσε ο Μάρτιν Κότχαους, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο ότι η Γαλλία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες απορρέουν από τις ευρωπαϊκές συνθήκες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει παραδεχτεί ότι δεν θα επιτύχει να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας στο 3% του ΑΕΠ της φέτος και ζητεί από τους εταίρους της στην ΕΕ -ιδίως από τη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης- να της δοθεί παράταση ενός έτους για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα