Τοποθετήσεις υπουργών στο υπουργικό

Στην συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι θα ήταν κρίμα να τελειώσει ο βίος της παρούσας κυβέρνησης, η οποία έχει κάνει τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο με μια αίσθηση κατάρρευσης εξαιτίας των χειρισμών που έγιναν για την απόφαση για δημοψήφισμα.

Η κ. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να σταθεί υπεράνω κριτικής απέναντι στη ΝΔ ενόψει της διαπραγμάτευσης
που θα ξεκινήσει, ενώ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να μείνει αναπάντητη η χθεσινή στάση των Μέρκελ και Σαρκοζί, κι αυτό να γίνει είτε με επιστολή του κ. Παπανδρέου είτε με ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποσύρει την πρότασή του για δημοψήφισμα κι ας παρεξηγηθεί κάτι τέτοιο, ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο να αποτύχει η διαβούλευση με την αξιωματική αντιπολίτευση και τότε η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να φανεί ότι έχει υποκλαπεί από τη Βουλή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι δύο θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της χώρας και της κυβέρνησης. Η πρώτη να διεκπεραιωθεί η τελική διαπραγμάτευσης του περιεχομένου της δανειακής σύμβασης και να ψηφισθεί με 180 ψήφους, εξασφαλίζοντας την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και την σταθερότητα στη χώρα. Και δεύτερον, όπως είπε, ο κ. Χρυσοχοΐδης, να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ενότητα του ελληνικού λαού.

Ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να επιδειχθεί προσοχή στους χειρισμούς που θα γίνουν για να μην δημιουργούνται προσδοκίες που ενδεχομένως να μην εκπληρωθούν.

Ο υπουργός Προστασίας Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ανέφερε ότι ψήφο εμπιστοσύνης ή όχι οι βουλευτές δίνουν μόνον μέσα στη Βουλή, ενώ χαρακτήρισε στάση ευθύνης την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει τη δανειακή ψήφιση για τη σωτηρία της χώρας.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι "εθνική ανάγκη να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση και η συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα να γίνει με καθαρό και αυθεντικό και αποτελεσματικό τρόπο, μόνον από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των δύο πολιτικών κομμάτων, που θα δεσμεύονται με σχέσεις ευθύνης με τους πολίτες".

Keywords
Τυχαία Θέματα