Τουρκία: προετοιμασία για την τριμερή

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Ζλάτκο Λαγκούμτζιγια, της Σερβίας, Ίβαν Μρκιτς και της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου συναντώνται σήμερα στο Σαράγεβο για να προετοιμάσουν την τριμερή βαλκανική συνάντηση κορυφής των προέδρων των τριών χωρών που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου, στην Άγκυρα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βοσνίας, της Σερβίας και της Τουρκίας

θα εξετάσουν ακόμη την πολιτική κατάσταση στην περιοχή και θέματα οικονομικής συνεργασίας. Το απόγευμα, οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών θα γίνουν δεκτοί από τα μέλη της συλλογικής προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Εκτός από τις συνομιλίες με τους ομολόγους του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί αύριο στο νεκροταφείο μαρτύρων, όπου θα εναποθέσει λουλούδια.

Στη συνέχεια, ο κ. Νταβούτογλου θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων τεκέ των Μεβλεβιτών που ξαναχτίστηκε με την οικονομική στήριξη του δήμου Σελτζούκ και μέσω της Τουρκικής Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης (TIKA), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ντνέβνι Άβαζ" του Σαράγεβο.

Η παλιά πόλη του Σαράγεβο και η τουρκική πόλη Σελτζούκ είναι αδελφοποιημένοι δήμοι και από τη συνεργασία προέκυψε η πρωτοβουλία για την ανέγερση του τεκέ στη συνοικία Κοβάτσι που θα λειτουργεί ως "Βαλκανικό ερευνητικό κέντρο των Μεβλεβιτών".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα