Τραπεζική ένωση από το '13

Η νέα τραπεζική ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης λογικά θα είναι έτοιμη στις αρχές του επομένου έτους, σε μια κίνηση που θα ανοίξει το δρόμο για τα Ταμεία Διάσωσης να ανακεφαλαιοποιούν τις τράπεζες της Ευρωζώνης απευθείας και να καταπραΰνουν τις ανησυχίες της αγοράς.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του από την Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ και τόνισε πως προγραμματίζει να παρουσιάσει ολοκληρωμένα
σχέδια για μια ενιαία τραπεζική εποπτεία στην ΕΕ το Σεπτέμβριο.

Το σχέδιο θα τεθεί προς ψηφοφορία πριν από το τέλος του 2012 και θα τεθεί σε ισχύ στην αρχή του 2013, ανέφερε ο Επίτροπος. «Η δόμηση της ευρωπαϊκής εποπτείας θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε τα ταμεία διάσωσης σε ένα πιο άμεσο σύστημα χρηματοδότησης», τόνισε ο Μπαρνιέ.

Άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν την πολυπλοκότητα του όλου σχεδίου, που μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να καθιερωθεί μια νέα υπηρεσία που θα ελέγχει τις μεγαλύτερες τράπεζες της ένωσης.

Μάλιστα, δήλωσε σε κορυφαίους οικονομολόγους και Αμερικανούς αξιωματούχους ότι θεωρεί πως μια στενότερη τραπεζική ενοποίηση θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα 27 μέλη της ΕΕ και όχι μόνο τα 17 μέλη της ευρωζώνης.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα