Τριάντα χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ του Πούτιν

Τριάντα χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μόσχα για την έναρξη πορείας υποστήριξης του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος θεωρείται το φαβορί των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, ανακοίνωσε η αστυνομία."Η πορεία υποστήριξης στον υποψήφιο για την προεδρία Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε. Σχεδόν 30.000 άνθρωποι μετέχουν σε αυτήν, αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η πορεία, κατά μήκος του ποταμού Μόσκοβα, θα καταλήξει στο στάδιο Λουζνίκι όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν 100.000 άνθρωποι σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα "Ας προασπίσουμε

τη χώρα". Συνεργάτες του Πούτιν άφησαν να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να εμφανιστεί εκεί.

Η κινητοποίηση αυτή θεωρείται, μόλις δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, μια απάντηση στις ογκώδεις συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης που πραγματοποιούνται τακτικά στη Μόσχα από το Δεκέμβριο και τις επίμαχες βουλευτικές εκλογές στις οποίες αναδείχτηκε νικητής το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία.

Το ρωσικό καθεστώς επανειλημμένα κατηγορεί τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης ότι είναι όργανα των Δυτικών τονίζοντας ότι η εκλογή του Πούτιν στις 4 Μαρτίου είναι η μόνη εγγύηση σταθερότητας και ανάπτυξης της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα