Τριγμοί στη κυβέρνηση για τις απολύσεις

Τριγμούςστο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλείτο θέμα των ομαδικών απολύσεων καθώςτο ΠΑΣΟΚ αρνείται να συναινέσει. Σύμφωναμε πληροφορίες το υπουργείο εργασίαςπρότεινε στους εκπροσώπους των δανειστώνμας την προώθηση υπουργικής απόφασηςκαι όχι νόμου για το θέμα προκειμένουνα αποφύγει τη διαδικασία ψηφοφορίαςγια σχετικό νόμο στη βουλή.Επιστολή για άμεση σύγκληση της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

απέστειλαν αργά χθες το βράδυ στον Ευάγγελο Βενιζέλο 11 μέλη της Επιτροπής μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Θάνος Μωραίτης, Γιώργος Ντόλιος, Φίλλιπος Σαχινίδης αλλά και οι πρώην βουλευτές Μανώλης Όθωνας, Αφροδίτη Παπαθανάση και Γιώργος Πεταλωτής. Οι υπογράφοντες αναφέρουν μεταξύ άλλων οτι οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό και κομματικό όργανο.

Υπενθυμίζεται ότι, η τριμερήςτάσσεται υπέρ της αλλαγής της διαδικασίαςομαδικών απολύσεων δια νόμου ενώ φέρεταινα επιλέγει την άμεση και καθολικήμείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Στον αντίποδαη ελληνική πλευρά προτείνει τη σταδιακήμείωση των εισφορών ως κίνητρο σεσυνεπείς επιχειρήσεις που προσλαμβάνουνάνεργους νέους έως 29 ετών και μακροχρονίωςανέργους. Δεν τίθεται θέμα μείωσηςσυντάξεων ή περιορισμού των πρόωρωνσυνταξιοδοτήσεων,σύμφωνα με υψηλόβαθμαστελέχη του υπουργείου εργασίας.

Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΜέγαροΜαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τησυμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου τουυπουργού οικονομικών Γιώργου Στουρνάρα,άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και τουυπουργού ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει παραμείνει ουπουργός οικονομικών.

"Τις κόκκινες γραμμές τόσο στο θέμα πλειστηριασμών, όσο και στο φόρο ακινήτων τις βάζει η κοινωνία, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του από το Στρασβούργο μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Όλι Ρεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα