Τσίπρας: «Ή εμείς ή αυτοί»

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, τόσο για «να αλλάξουμε το μέλλον μας», όσο και γιατί αυτή η ενίσχυση μπορεί να επιδράσει θετικά στην ενότητα της αριστεράς, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Κυριακή σε συγκέντρωση

στον πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» στη Νίκαια.

Με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί. Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε», ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπως κατά ΜΜΕ, αλλά, παράλληλα, έθεσε και το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν ο λαός θέλει, μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, να είναι σαν να μην έγιναν ποτέ εκλογές, ας ψηφίσει το κόμμα του Μνημονίου, «ψηφίστε να πάει ο μισθός 300 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά. Αντίθετα, αν θέλει να αλλάξει το μέλλον, ας τους ανατρέψει.

Ακόμη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το κόμμα του θα δώσει αγώνα κατά της αποχής, γιατί, όπως είπε, «ακόμη και η αποχή βολεύει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

Με βάση τη θέση ότι η πολιτική των Μνημονίων έχει αποτύχει ολοκληρωτικά, ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στα συγκυβερνώντα κόμματα «ληστρικές δανειακές συμβάσεις, που εκχωρούν την κυριαρχία μας, που υποθηκεύουν τον δημόσιο πλούτο της χώρας, που διαλύουν το κοινωνικό κράτος, που καταργούν κάθε δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία».

Αναφερόμενος στις πρώτες κινήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις των κομμάτων αυτών, ενόψει των εκλογών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι εκπρόσωποι των δυνάμεων του πολιτικού κατεστημένου θέλουν να επιβάλλουν την δική τους ερμηνεία για το πώς οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ, ενώ το τρίγωνο της αμαρτίας, τραπεζιτών, διαπλοκής και πολιτικού συστήματος, διεκδικεί να κυριαρχήσει και την επόμενη μέρα. Οι τράπεζες δίνοντας δάνεια στα ΜΜΕ της διαπλοκής, η διαπλοκή στηρίζοντας συγκεκριμένα κέντρα στο πολιτικό σύστημα, και το πολιτικό σύστημα να τροφοδοτεί τις τράπεζες με δημόσιο χρήμα».

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι στις επικείμενες εκλογές μαζί με την πολιτική των μνημονίων, θα καταρρεύσουν και οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και θα καταρρεύσουν γιατί υποτίμησαν την νοημοσύνη και προσέβαλλαν την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού, ενώ κατηγόρησε επίσης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι «έχουν τυφλωθεί από την ανάγκη τους να παραμείνουν γαντζωμένοι με κάθε κόστος στην εξουσία».

Υπό το πρίσμα αυτό, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας «αναγκαστικά προσφεύγουν στις εκλογές, τις οποίες μέχρι πριν λίγο καιρό ξόρκιζαν με όλες τους τις δυνάμεις. Προσφεύγουν στις εκλογές προκειμένου το κόμμα του Μνημονίου, αρχηγός του οποίου είναι ο Ράιχενμπαχ και κομματάρχες του ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς, να επιδιώξει μια ελάχιστη ανασυγκρότηση».

Σχετικά με το προεκλογικό κλίμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μέχρι τις κάλπες θα ζητάνε συγνώμη από τον ελληνικό λαό γα τα λάθη και τις παραλείψεις τους προσθέτοντας ότι «ο Βενιζέλος ήδη το ξεκίνησε».

Επίσης, σημείωσε, θα επισείουν
Keywords
Τυχαία Θέματα