Βαριές κουβέντες Μεϊμαράκη - Κοραντή

Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας ,Ε. Μεϊμαράκη και του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ι. Κοραντή για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων σημειώθηκε στο περιθώριο της συζήτησης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.Μάλιστα για το φραστικό επεισόδιο, ο κ. Κοραντής έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήκοων βουλευτών -δεδομένου ότι δεν κατεγράφη τίποτε στα πρακτικά- το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής
του ΛΑΟΣ είπε "καλημέρα" στον κ. Μεϊμαράκη. Εκείνος φέρεται να του απάντησε με απολύτως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ότι «δεν θέλει "καλημέρα" από όσους θέλουν να τον πάνε στην προανακριτική και στο Ειδικό Δικαστήριο και λένε ότι τα «πήρε». Μάλιστα τον κάλεσε να βγουν έξω «για να τα βρουν». Το επεισόδιο προς στιγμήν εκτονώθηκε, αφού ο κ. Κοραντής δεν απάντησε, ενώ λίγο πριν τη λήξη και της δεύτερης συνεδρίασης ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε στον αποχωρούντα βουλευτή του ΛΑΟΣ λέγοντας «αυτά να τα πεις στον αδελφό του προέδρου σου», ενώ εκείνος ανταπάντησε: «Αυτά όχι σε μένα, αλλά στον ενδιαφερόμενο».

Εν τω μεταξύ από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων, δηλαδή από την περίοδο της υπουργίας του Ευάγγελου Βενιζέλου και τους χειρισμούς που ο ίδιος έκανε τα τελευταία δύο χρόνια, θα αρχίσει η διερεύνηση της υπόθεσης από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων και θα προχωρήσει την έρευνα προς τα πίσω για να «συναντηθεί» με την έρευνα που θα διενεργεί η προκαταρκτική επιτροπή.
 Η πρόταση κατατέθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, για την οποία θα πρέπει να προηγηθεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να αποκτήσει τις οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες που έχει και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δηλαδή τη μετατροπή σε άτυπη Εξεταστική Επιτροπή.
Keywords
Τυχαία Θέματα