Βαριές ποινές σε Σίτι και Παρί η ΟΥΕΦΑ!

Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται να τιμωρηθούν από την UEFA, με τα δημοσιεύματα σε αγγλικό και γαλλικό Τύπο να αναφέρουν ότι θα επιβληθούν στους συλλόγους βαριές ποινές.

Για την παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play, η Σίτι θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 50 εκατομμυρίων λιρών και θα πρέπει να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 21 παίκτες και όχι

25.

Ακόμα οι «πολίτες» θα πρέπει και πάλι να έχουν οκτώ γηγενείς παίκτες στο ρόστερ τους. Αυτά τα 50 εκατομμύρια λίρες, που είναι 60 εκατομμύρια ευρώ, θα πληρωθούν σε τρία χρόνια.

Η τιμωρία της Παρί Σεν Ζερμέν είναι πιο περίπλοκη. Οι δυο ποινές που ισχύουν για την Σίτι θα ισχύουν και για την Παρί.

Ακόμα θα επιβληθεί στον γαλλικό σύλλογο περιορισμός στα συμβόλαια και θα επιτρέπεται μόνο μια μεταγραφή παίκτη, το ανώτερο 60 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος θα μπορεί να παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτό το ποσό μπορεί να δαπανηθεί μόνο για έναν παίκτη και η Παρί δεν μπορεί να πάρει π.χ. δυο παίκτες που θα στοιχίσουν 30 εκατομμύρια ευρώ ο ένας. Βέβαια, η Παρί μπορεί να αποκτήσει ακόμα κάποιους παίκτες ως ελεύθερους.

Ακόμα για να κάνει μια μεταγραφή θα πρέπει πρώτα να πουλήσει κάποιο παίκτη. Αυτές οι ποινές δεν έχουν τον χαρακτήρα τιμωρίας αλλά συμφωνίας και δύσκολα κάποιος από τους δυο συλλόγους θα κάνει έφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα