Βενεζουέλα: Διάγγελμα Τσάβες στον στρατό

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, που νοσηλεύεται στην Αβάνα, ύστερα από μια 6ωρη ( τέταρτη κατά σειράν) εγχείρηση αντιμετώπισης του καρκίνου απ τον οποίο πάσχει, ζήτησε σήμερα απ τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας : "να γρηγορούν, διαφυλάσσοντας την ενότητα του έθνους".

Στο Καράκας, το μήνυμα του προέδρου Τσάβεςεπ ευκαιρία των εορτών ανέγνωσε στη δημόσια τηλεόραση ο αντιπρόεδρος, συγχρόνως υπουργός Εξωτερικών, Νικόλα Μαδούρο.

Ο πρόεδρος Τσάβες

τού ανέθεσε, επίσημα, την εν μέρει αναπλήρωσή του αναχωρώντας, περίπου προ 25ημέρου, για την "πολυσύνθετη" εγχείρηση στην Αβάνα.

Στο ίδιο μήνυμα ο πρόεδρος Τσάβες, 58 ετών, χαιρέτισε τη "νομιμοφροσύνη" των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας, ζητώντας "τη συνέχιση εκπλήρωσης της αποστολής τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα,συνάδουσα με τα ιδεώδη της Επανάστασης".

Στο μεταξύ, από το περιβάλλον του κ. Τσάβες διαρρέει ότι τού συστήθηκε από τους γιατρούς του "πλήρης ανάπαυση".

Αναχωρώνταςγια την Αβάνα, ο πρόεδρος Τσάβες είχε συστήσει δημόσια στη στρατιωτική ηγεσία, "να μην ενδώσει σε κανένα συνωμοτικό σχέδιο", να παραμείνει αρραγής και να φροντίσει "οι ένοπλες δυνάμεις να είναι ενωμένες".

Τον Οκτώβριο, ο Ούγο Τσάβες επανεξελέγη για μια (6ετή) προεδρική θητεία.

Η τελετή ορκωμοσίας για τη νέα θητεία στο ύπατο αξίωμα έχει προγραμματιστεί να γίνει την 10η Ιανουαρίου στην Εθνοσυνέλευση στο Καράκας.

Ομως, για λόγους υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, μπορεί αυτή να μετατεθεί χρονικά γι αργότερα, κάτι στο οποίο συναινεί κιη αντιπολίτευση, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα