Βλέπει αναδιάρθρωση στην Ιταλία

Η Ιταλία έχει περάσει το σημείο όπου δεν υπάρχει επιστροφή και θα εξαναγκαστεί σε μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους το νωρίτερο το 2012, σύμφωνα με την Roubini Global Economics.

Η RGE επισήμανε ότι η πρόσφατη άνοδος στις αποδόσεις των δεκαετών ιταλικών ομολόγων, τα οποία εκτινάχθηκαν πάνω από το 7% για πρώτη φορά στις 9 Νοεμβρίου, από την εισαγωγή
στο ευρώ.

«Μέχρι στιγμής, καμία χώρα της ευρωζώνης δεν έχει κατορθώσει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς από τη στιγμή που οι αποδόσεις στα ομόλογα ξεπερνάνε το επίπεδο του 7%, με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, να ζητάνε διάσωση αμέσως μετά από αυτό», προειδοποιεί η RGE σε ανάλυσή της σήμερα, επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επανακτηθεί η πρόσβαση στις αγορές μόλις οι αποδόσεις αυξηθούν τόσο πολύ.

Η RGE προειδοποιεί ότι το μέγεθος της χρηματοοικονομικής βοήθειας που χρειάζεται για να υποστηριχτεί η Ιταλία σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια της στρατηγικής διάσωσης της ευρωζώνης, αποκλείει ένα βιώσιμο πακέτο βοήθειας και αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα σε μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση χρέους το 2012.

«Δεν περιμένουμε ότι η Ιταλία θα μπορέσει να αντιδράσει εγκαίρως και να καταπολεμήσει το πρόβλημα χρέους με επαρκή δημοσιονομική ενοποίηση και σχέδιο δομικών μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει.

Ο Nouriel Roubini, πρόεδρος της RGE και καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, είναι εξαιρετικά απαισιόδοξος για τις προοπτικές της Ιταλίας για κάποιο διάστημα.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα