«Βοήθεια 172,7 δισ. μέχρι το 2015»

Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ότι η χώρα μας θα έχει στην διάθεση της συνολικά 172,7 δισ. ευρώ στα πλαίσια της οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ μέχρι το 2015.

«Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του PSI, την έγκριση του νέου προγράμματος από τη

Βουλή και την έγκριση και υπογραφή του μεγαλύτερου μέρους της δέσμης των δανειακών συμβάσεων μεταξύ της Ελλάδας και του EFSF, διαμορφώθηκε χθες, στο επίπεδο του Eurogroup, το τελικό χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί από πλευράς ΔΝΤ στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου (Πέμπτη)», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπ. Οικονομικών πρόσθεσε: «Πέραν των 130 δισ. ευρώ του νέου προγράμματος, στα οποία πρέπει να προστεθούν τα 34,5 δις ευρώ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδος από το αρχικό πρόγραμμα, αναμένεται να προστεθούν και άλλα 8,2 δισ. ευρώ προερχόμενα από το ΔΝΤ όπως ανακοίνωσε η κυρία Λαγκάρντ στο Eurogroup και τα οποία θα είναι διαθέσιμα για το 2015, πέραν δηλαδή της περιόδου του προγράμματος».

Άρα, θα βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδας για την περίοδο από τώρα ως το τέλος του 2015, 130 δις ευρώ συν 34,5 δισ. ευρώ συν 8,2 δισ. ευρώ».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκρίνει και να υπογράψει την δανειακή σύμβαση την Πέμπτη προκειμένου να επισπευσθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα