Βόλτα στο Νέο Κόσμο

Άνετα παπούτσια, νερό και μια φωτογραφική μηχανή είναι οι μόνες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη νέα δράση «Μία βόλτα...», που οργανώνουν από κοινού πέντε ομάδες πολιτών. Στόχος η γνωριμία με τις γειτονιές της Αθήνας. Πρώτη βόλτα ο Νέος Κόσμος.

Συγκεκριμένα, οι ΠΕΖΗ και

οι ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των πεζών, η MOΝUMENTA, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου, η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά και η «Ομάδα Άστυ», που πραγματοποιεί περιπάτους ανιχνεύοντας τα μονοπάτια της αθηναϊκής ιστορίας, ένωσαν τις δυνάμεις και τα ενδιαφέροντά τους με στόχο περιπάτους στην Αθήνα -και όχι μόνον- στις συνοικίες της, σε ανθρώπινες ιστορίες, στα μνημεία, σε όσα κρύβουν οι πόλεις.

Έτσι, σήμερα οι περιηγήσεις ξεκινούν από τον Νέο Κόσμο, μια αθηναϊκή γειτονιά γεμάτη ιστορία. Εκεί θα γίνει η γνωριμία με την ιστορία των προσφύγων, Ρωμιών και Αρμενίων, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν τις Bauhaus πολυκατοικίες που κτίσθηκαν για να τους στεγάσουν, αλλά και τόπους που σχετίζονται με την ιστορία της συνοικίας, όπως το Μπλόκο του Δουργουτίου και την Αρμενική Καθολική Εκκλησία του Άγιου Γρηγορίου του Φωτιστού. Παράλληλα θα ακουστούν ιστορίες για την εγκατάσταση, την αντιμετώπιση από την αθηναϊκή κοινωνία και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του Νέου Κόσμου, παλιών και νέων.

Συνοδοιπόροι στη βόλτα, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πήγασος Νέου Κόσμου και η θεατρική ομάδα του Athens Fringe Network. Το ραντεβού είναι στις 16:00 στη στάση του τραμ Κασομούλη και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα