Βουλγαρία: καμία αύξηση στα διόδια

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αυξηθούν τα τέλη διέλευσης από την Τουρκία για τους Βούλγαρους οδικούς μεταφορείς, έδωσε ο υπουργός Μεταφορών της βαλκανικής αυτής χώρας Νταναίλ Παπάζοφ.

Η αύξηση των τελών διέλευσης, που ανακοινώθηκε από την τουρκική πλευρά ότι προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο, δεν θα εφαρμοστεί στην περίπτωση της Βουλγαρίας, διότι η χώρα έχει διμερή συμφωνία με την Τουρκία, δήλωσε ο κ. Παπάζοφ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Παπάζοφ ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του να συζητήσουν το θέμα.

Το γεγονός ότι οι Βούλγαροι οδικοί μεταφορείς παραμένουν ανεπηρέαστοι από την αύξηση

των τελών διέλευσης, επιβεβαιώθηκε, επίσης, από επίσημο έγγραφο του γενικού διευθυντή του τμήματος επίγειων μεταφορών του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών Αλι Ριζα Γιουτσέουλου.

Παρόμοιες διαβεβαιώσεις δόθηκαν και από αξιωματούχους της τουρκικής πρεσβείας στη Σόφια, στη διάρκεια συνάντησης που έγινε την ίδια ημέρα.

Ο κ. Παπάζοφ υπενθύμισε ότι, στις 12 Αυγούστου, αφού είχε ήδη ενημερωθεί για τη σχεδιαζόμενη αύξηση των τελών διέλευσης από την Τουρκία, η Σόφια απευθύνθηκε στο τουρκικό υπουργείο Μεταφορών για περαιτέρω λεπτομέρειες. Η τουρκική πλευρά απάντησε ότι το ποσό των 43 ευρώ που εισπράττει ως τέλη διέλευσης από τους Βούλγαρους οδικούς μεταφορείς θα παραμείνει ίδιο, διότι "το θέμα έχει ήδη τακτοποιηθεί μεταξύ των δύο χωρών".

Το συγκεκριμένο ζήτημα και άλλα θέματα θα συζητηθούν λεπτομερώς σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
διοδια θεσσαλονικη βουλγαρια, αθήνα βουλγαρία διοδια
Τυχαία Θέματα