Βουλγαρία: Λεφτά στις υποδομές

Τη διάθεση ποσού 274 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Συνοχής ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή του έργου του αυτοκινητόδρομου "Στρούμα" (Στρυμόνας), στη νοτιοδυτική Βουλγαρία.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το έργο βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της περιοχής και την καθιστά περισσότερο ελκυστική για τους επενδυτές. Επίσης, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και προσφέρει, παράλληλα, ασφαλείς υποδομές για τους πολίτες της Βουλγαρίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το έργο, συνολικού ύψους 342

εκ. ευρώ, βρίσκεται κατά μήκος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ) και περιλαμβάνει την κατασκευή τμήματος μήκους 53,5 χλμ. (διπλής κατεύθυνσης) μεταξύ της Ντόλνα Ντίκανγια και του Μπλαγκόεβκραντ (τμήματα 1 και 2) και την κατασκευή τμήματος 15 χιλιομέτρων από το Σαντάνσκι στη συνοριακή διάβαση Κούλατα (στα σύνορα με την Ελλάδα). Το συνολικό μήκος των τμημάτων είναι 68,5 χιλιόμετρα και η ολοκλήρωση της κατασκευής τους αναμένεται στο τέλος του 2015.

Επίσης, το έργο προβλέπει την προετοιμασία της κατασκευής ενός τμήματος μήκους 64,5 χιλιομέτρων (τμήμα 3), από το Μπλαγκόεβγκραντ μέχρι το Σαντάνσκι, που αποτελείται από τούνελ που θα παρακάμπτουν την οικολογικά ευαίσθητη περιοχή των Στενών της Κρέσνα. Η κατασκευή του έργου προβλέπεται, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Το τμήμα Ντασκάλοβο - Ντόλνα Ντίκανγια (μήκους 22 χλμ.) του αυτοκινητοδρόμου ολοκληρώθηκε το 2011, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Με την ολοκλήρωση του έργου, η απόσταση από τη Σόφια έως τα Κούλατα θα μειωθεί κατά 40 λεπτά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα