Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η σύγκρουση κυβέρνησης αντιπολίτευσης αναφορικά με την απόφαση για δημοψήφισμα, προκαλώντας την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για τα ασφαλιστικά των ΑΜΕΑ.

Αφορμή

στάθηκε η επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζάν Κλώντ Γιουνκέρ, που αποφάσισε -όπως είπε- να παρέμβει σε μια διαδικασία ελεύθερης έκφρασης και να συμβουλεύσει πώς θα τοποθετηθούν δημοκρατικά οι πολίτες και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη ουδέποτε είχε ως αρχή της παρεμβάσεις στη δημοκρατία, τη λαϊκή έκφραση και τη λαϊκή κυριαρχία.

Έντονα αντέδρασαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όρθιοι διαμαρτύρονταν και ζητούσαν να πάρουν το λόγο πριν ξεκινήσει την τοποθέτηση του ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης.

«Η συμπεριφορά σας είναι ανάρμοστη. Σας ανακαλώ στην τάξη κ. Γρηγοράκο, κ. Κουτσούκο, κυρία Βούλτεψη και κ. Βρούτση» επαναλάμβανε διαρκώς η Πρόεδρος της Βουλής
«Αίσχος. Ντροπή» απαντούσαν εκείνοι και παρατηρούσαν δεικτικά «Αυτή είναι η Αριστερά».
Απαντώντας ο Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι «Πάει πολύ να μιλάτε εσείς που καταδικάσατε σε ανέχεια μεγάλα κομμάτια του ελληνικού λαού και όταν διαμαρτύρονταν τους αντιμετωπίζατε με χημικά και ΜΑΤ».

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για ωμή παρέμβαση των θεσμών και υποστήριξε ότι όλοι αυτοί θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά θα εισπράξουν ένα πάνδημο ΟΧΙ την ερχόμενη Κυριακή και «θα είναι ντάλα μεσημέρι», είτε το θέλουν είτε όχι στην Ευρώπη και στο εσωτερικό που ορισμένοι λειτουργούν ως 5η φάλαγγα».

Η τοποθέτηση Στρατούλη έφερε πανδαιμόνιο στην Ολομέλεια με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να εξανίστατο σε έξαλλη κατάσταση, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναζε ότι «τα πρακτικά από την συνεδρίαση θα διαβιβαστούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής» .

Keywords
Τυχαία Θέματα