Βραβεύονται προσφυγόπουλα

Μαθητές και μαθήτριες, παιδιά προσφύγων, αλλά και ασυνόδευταανήλικα τα οποία έχουν αιτηθεί χορήγηση ασύλου και φιλοξενούνται σε Κέντρα Υποδοχής,και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας 2011,βραβεύονταιτο Σάββατο σε ειδική εκδήλωση στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. 

Η τελετή βράβευσης, για τον διαγωνισμό με θέμα «Ρατσισμός και Ξενοφοβία - Επικίνδυνα φαινόμενα για μια χώρα», που ξεκινά στη μια μετά το μεσημέρι,οργανώνεται, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται κάθε χρόνοστις 20 Ιουνίου,

από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τηνΕπιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων.

Θα βραβευθούν μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης από διάφορες περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένων και μαθητών τουελληνικού σχολείου του Ανόβερου Γερμανίας αλλά και του πολωνικού σχολείου στηνΑθήνα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οργανώσεις προσφύγων καιμεταναστών (Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Πολιτιστικό Κέντρο «Γέφυρα» Προσφύγωναπό Τουρκία, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, χορευτικό συγκρότημα Mandela girls,Συριακή Κοινότητα), δίνοντας μια γεύση από τον πολιτισμό και τις παραδόσειςτους. Τα βραβεία θα απονείμουν εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, καλλιτεχνικού καιδημοσιογραφικού χώρου, οι οποίοι με την παρουσία και το λόγο τους στηρίζουντους σκοπούς της Ύπατης Αρμοστείας.

Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης οι μαθητές τουΚαλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα θα παρουσιάσουν μία εικαστική έκθεση και έναδραματοποιημένο παραμύθι με θέμα την Αφρική, ενώ θα προβάλλονται μαθητικέςδημιουργίες καθώς και video της Ύπατης Αρμοστείας.

Είσοδος ελεύθερη.

Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι

Αίθουσα: Νίκος Γκάτσος, Κτίριο Δ12

Μετρό: Στάση Κεραμεικός

Keywords
Τυχαία Θέματα