Ξεκινά η αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ

Tην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αποστολή των 300 παρατηρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι θα εποπτεύουν την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο εκπρόσωπος του οργανισμού.

«Η απόφαση ελήφθη και η ανάπτυξη της Αποστολής Εποπτείας (MISNUS) θα γίνει σταδιακά» από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ Εδουάρδο ντελ Μπουέι.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία παρά τις
ανακοινώσεις της συριακής κυβέρνησης ότι θα συμμορφωθεί με την εκεχειρία, όπως προβλέπει το ειρηνευτικό σχέδιο του ΟΗΕ, και ότι έχει απομακρύνει στρατεύματα και βαρέα όπλα από κατοικημένες περιοχές, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις του οργανισμού.

«Εξακολουθεί να μην εφαρμόζεται πλήρως ο τερματισμός της ένοπλης βίας», δήλωσε ο Λιν Πάσκο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην έναρξη μιας συνεδρίασης για τη Μέση Ανατολή.

«Είναι ζωτικής σημασίας η κυβέρνηση της Συρίας να συμμορφωθεί άμεσα και πλήρως με τις δεσμεύσεις της να σταματήσει να χρησιμοποιεί βαρέα όπλα και να απομακρύνει τις στρατιωτικές δυνάμεις από τις κατοικημένες περιοχές», πρόσθεσε ο Πάσκο.
Keywords
Τυχαία Θέματα