Ξεκινά το σόου στο Λονδίνο

«Άρχει μεν αγών των καλλίστων άθλων ταμίας». Με αυτή τη φράση που σημαίνει «Αρχίζει ο αγώνας που διαθέτει τα ωραιότερα βραβεία» καλούσε ο κήρυκας τους αθλητές από τα γυμναστήρια για να προσέλθουν στην Αρχαία Ολυμπία για να ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έτσι λοιπόν απόψε (στις 11μμ ώρα Ελλάδας)όλα τα βλέμματα του πλανήτη θα είναι στραμμένα στο Ολυμπιακό
Στάδιο του Λονδίνου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ολος ο πλανήτης λοιπόν περιμένει με ανυπομονησία τις εκπλήξεις του Ντάνι Μπόιλ, ο οποίος έχει αναλάβει τη διοργάνωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια της τελετής, η οποία θα πραγματοποιηθεί βέβαια παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και πλήθους προσωπικοτήτων από την πολιτική, τον αθλητισμό, την τέχνη.

Οι Βρετανοί θέλουν να θυμίσουν στον κόσμο την Ιστορία τους, να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι και τι έχουν καταφέρει μέσα στους αιώνες σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης. Η τελετή, που φέρει τον τίτλο «Τα νησιά των θαυμάτων» (Isles of Wonder) και κόστισε 27 εκατομμύρια λίρες, φιλοδοξεί να «διασχίσει» τη βρετανική ιστορία και να την «παντρέψει» με τη σύγχρονη εικόνα της χώρας.

Πρώτος απ' όλους στην παρέλαση των αθλητών θυμίζουμε θα μπει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, η οποία ως είθισται μπαίνει πάντα πρώτη στην τελετή έναρξης των αγώνων. Η παρέλαση των αποστολών θα ολοκληρωθεί με τη διοργανώτρια χώρα, τη Μεγάλη Βρετανία. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν αθλητές που θα παρελάσουν υπό την Ολυμπιακή σημαία (όπως στην περίπτωση του Νότιου Σουδάν, που έχει κηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος αλλά δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από τη ΔΟΕ).

Το μυστήριο με το ποιος και κυρίως το πώς θα ανάψει τον βωμό συνεχίζεται με τον σερ Στίβεν Ρεντγκρέιβ να θεωρείται το πιθανό φαβορί. Πρόκειται για τον άνθρωπο που προτιμούν οι περισσότεροι Βρετανοί και που είναι μέσα στους τέσσερις ολυμπιονίκες όλων των εποχών που έχουν κατακτήσει πέντε συνεχόμενα χρυσά μετάλλια.

Την τελετή έναρξης αναμένεται να παρακολουθήσουν ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές από τους δέκτες τους, όπως βέβαια και περίπου 18 χιλιάδες τυχεροί που θα βρίσκονται στο Στάδιο και θα βλέπουν από κοντά το πρόγραμμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα