Ξεκίνησαν στο Πεκίνο «τα Σταυροδρόμια»

Η Γαλλία ξεκίνησε σήμερα στο Πεκίνο "τα Σταυροδρόμια", που θεωρούνται το μεγαλύτερο γαλλικό πολιτιστικό φεστιβάλστο εξωτερικό, καθώς επίσης το μεγαλύτερο ξένο πολιτιστικό φεστιβάλ στην Κίνα, ενώ ο σκηνοθέτης Ζαν-Ζακ Ανό θα είναι ο ανάδοχος των εκδηλώσεων αυτών.

Το φεστιβάλ αυτό, που πραγματοποιείται για όγδοη φορά, θα περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία μορφών τέχνης (χορός, μουσική, θέατρο, κινηματογράφο, εκθέσεις)που θα παρουσιαστούν

επί 85 ημέρες σε 21 πόλεις της Κίνας, σε 160 ημερομηνίες συνολικά.

Το φεστιβάλ παρακολούθησαν 500.000 θεατές το περασμένο έτος, στην συντριπτική τους πλειονότητα Κινέζοι.

Το2013 στο μουσικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται το τρίο Pony Pony Run Run από τη Νάντη, ο DJ Ντέιβιντ Γκουέτα (ο οποίος θα κάνει ένα σετ στο Σινικό Τείχος), τα συγκροτήματα Lo'Jo, Nouvelle Vague, τα Τύμπανα του Μπρονξ, καθώς και η Ολλανδοϊσραηλινή τραγουδίστρια Κέρεν Αν.

Γιατην κλασική μουσική το φεστιβάλ δίνει μια σημαντική θέση στη μουσική μπαρόκ, μια πολύ λίγο γνωστή μορφή τέχνης στους Κινέζους και στην οποία επιμένουν τα "Σταυροδρόμια".

Η Εθνική Ορχήστρα του Καπιτωλίου της Τουλούζης θα παίξει στη Σαγκάη, τη Βουχάν, το Πεκίνο και την Τιαντζίν.

Οεπικεφαλής της Όπερας του Παρισιού, Φιλίπ Ζορντάν, θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Κίνας, ενώ ο Ζακ Αταλί πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη, θα διευθύνειτη Συμφωνική Ορχήστρα της Σαγκάης.

Οχορός, κλασικός ή μοντέρνος, θα εκπροσωπηθεί επίσης με μια συμπαραγωγή του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού και του Κεντρικού Μπαλέτου της Κίνας, ενώ θα υπάρξει ακόμη και μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον πρωτοπόρο του hip-hop Μουράντ Μερζούκι .

Στα"Σταυροδρόμια" 2013 θα παρουσιαστεί επίσης η 10η έκδοση του "Πανοράματος του Γαλλικού Κινηματογράφου", με οκτώ ταινίες μεγάλου μήκους και δύο προγράμματα ταινιών μικρού μήκους που θα προβληθούν σε έξι πόλεις της Κίνας. Η ταινία "Αγάπη" που τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαργια την καλύτερη ξένη ταινία και τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, θα ξεκινήσει αυτή τη σειρά των προβολών.

Τέλος,το Μουσείο του Κε Μπρανλί στο Παρίσι θα δανείσει 71 από τα έργα του στοΜουσείο της Σαγκάης για μια έκθεση με τίτλο "Ποταμός Κονγκό", και εκατό από τις πιο όμορφες μάσκες του για μια άλλη έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα