Υεμένη: Εκκληση διαδηλωτών

Εκκληση για το σχηματισμό ενός μεταβατικού προεδρικού συμβουλίου το οποίο θα κυβερνήσει τη χώρα μετά την αναχώρηση του προέδρου 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ για τη Σαουδική Αραβία για να υποβληθεί σε επέμβαση μετά τον τραυματισμό του, απηύθυναν σήμερα "οι νέοι της επανάστασης".

Σε ανακοίνωσή τους οι νεαροί διαδηλωτές προτείνουν ένα μεταβατικό προεδρικό συμβούλιο το οποίο θα αντιπροσωπεύει "όλες τις πολιτικές δυνάμεις" έργο των οποίων θα είναι ο σχηματισμός "κυβέρνησης τεχνοκρατών", ενός μεταβατικού προεδρικού
συμβουλίου" και η επεξεργασία "ενός νέου Συντάγματος".

Οι νεαροί διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει από τις 21 Φεβρουαρίου σε πλατεία της Σαναά ζητώντας την παραίτηση του Σάλεχ, εκφράζουν στην ανακοίνωσή τους την ικανοποίησή τους για την "αποχώρηση" του προέδρου της χώρας.

"Η επανάσταση πέτυχε τον πρώτο της στόχο:την παραγκώνιση του Σάλεχ", τονίζουν οι νέοι, οι οποίοι δεσμεύονται "να συνεχίσουν την καθιστική διαμαρτυρία ως την πραγματοποίηση των στόχων" του ειρηνικού κινήματός τους.

Η αναχώρηση του Σάλεχ το Σάββατο για το Ριάντ γιορτάστηκε χθες από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Σαναά, ενώ η αντιπολίτευση δήλωσε αποφασισμένη να εμποδίσει την επιστροφή του.

Ομως, σύμφωνα με σαουδάραβα αξιωματούχο, ο Σάλεχ, ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχή επέμβαση χθες, θα επιστρέψει στη χώρα του ύστερα από ανάρρωση δυο εβδομάδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα